Jazz

Jazz on tanssilajina monipuolinen, rytmikäs ja energinen. Musiikki ja liike ovat kuin vuoropuhelussa ja tukevat toisiaan. Jazztanssissa korostuu liikkeen rytmitys, eri kehonosien koordinaatio ja isolaatio, sekä jazztekniikalle ominaisten liikkeiden ja askeleiden sulava yhdistely ja varioiminen tanssisarjoissa. Tunneilla musiikki on laajasti jazzin saralta, etnisemmästä ja perinteisemmästä laidasta tämän päivän ilmiöihin. Jazztanssi on pirteä ja haasteellinen laji, jossa voi nousta hiki pintaan ja hymy huulille! Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut, tanssipuku/toppi (mielellään ei kovin löysiä vaatteita jotta kehon linjat näkyvät paremmin), sukat, jazztossut tai avojaloin.

Alkeet (alk): Ei vaadita aiempaa tanssikokemusta. Tunnilla tutustutaan jazztanssin liikekieleen ja opetellaan perustekniikkaa. Opitaan lämmittelemään, tuntemaan anatomisia peruskäsitteitä sekä jazzin keskeisiä liikkeitä (kuten parallel, lonkan aukikierto, pas de bourrée, kick ball change, chassé, piruetti sekä liikkuvia sarjoja ja hyppyjä). Alkeistunnilla on hyvä käydä noin 1-2 vuotta. Mikäli taso ei tunnu sopivalta, keskustele opettajasi kanssa mahdollisesta tasomuutoksesta.

J1: Tunnille vaaditaan vähintään noin 1-2 vuoden aikaisempi kokemus kyseisestä lajista. Alkeistasolla mainitut keskeiset jazzin liikkeet ja anatomiset käsitteet kuten parallel ja lonkan aukikierto ovat jo tuttuja. J1- tunti on nopeatempoisempi, liikesarjat pidempiä sekä monimuotoisempia kuin alkeistunnilla. Liikkeitä tehdään useammin lonkat aukikierrettyinä kuin alkeistasolla. Tunti sopii hyvin myös intensiivisemmin jazzia aiemmin tanssineille, joilla on ollut pidempi tauko harrastuksessaan. J1-tasolla on hyvä käydä noin 2 vuotta. Mikäli taso ei tunnu sopivalta, keskustele opettajasi kanssa mahdollisesta tasomuutoksesta.

Edistyneet (1-2): Tunnille vaaditaan vähintään noin 2-3 vuoden intensiivinen tanssin harrastaneisuus kyseisestä lajista. Tunti sopii myös ammattiin opiskeleville tai muuten paljon tanssiville ja vahvan jazztekniikan omaaville. Tunnilla edetään nopeaan tempoon ja harjoitteissa vaaditaan hyvää kehonhallintaa ja -tuntemusta. Edistyneiden tunnit ovat aina 90min mittaisia jonka ansiosta tuntien rakenne on erittäin monipuolinen.

Varusteet: Suhteellisen ihonmyötäiset treenivaatteet ja jazztossut tai päkiäsuojat. Suosittelemme: Capezion 458 Suede Sole Jazzshoes sekä H07 Footundeez.

Laadukkaat tanssitarvikkeet löydät Tanssitarvikeliike Footlightista Helsingistä, Espoosta sekä verkkokaupasta www.footlight.fi. Älä unohda upeaa oppilasalennustamme liikkeen kaikista tuotteista!

TANSSIKESKUS FOOTLIGHT KESKUSTA

SALIT: MANSKU 1-4
Mannerheimintie 6 A-B (4.krs.),
00100 Helsinki
Puh: 010 239 7690 / 050 551 3362
Email: studio@footlight.fi
Aukioloajat
Kaikki laskutusasiat hoidetaan Manskun oppilastoimistossa, sähköposti  laskutus@footlight.fi
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT LEPPÄVAARA

SALIT: LEPPIS 1-3
Konstaapelinkatu 4
(Kauppakeskus Galleria 2. krs.)
02650 Espoo
Puh: 050 373 1951
Aukioloajat 
Leppiksessä toimii täyden palvelun tanssitarvikeliike, joka palvelee kaikissa tarvikkeisiin liittyvissä kysymyksissä.
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT LAUTTASAARI

SALIT: LAUTTIS 1-3
Itälahdenkatu 18A, 2. kerros
00210 HELSINKI
Aukioloajat 
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT ROIHUVUORI 

Porolahden peruskoulu, Roihuvuorentie 2, liikuntasali


TANSSIKESKUS FOOTLIGHT 
LAAJASALO

Borgströminmäen asukastila, Föglönkuja 1 (Kruunuvuorenranta) 

Laajasalon peruskoulun liikuntasali, Holmanmoisionpolku 1
TANSSITARVIKELIIKE 
FOOTLIGHT JA NETTIKAUPPA
Yrjönkatu 25, 00100 Helsinki
Konstaapelinkatu 4, 02650 Espoo

Yhteistyökumppanit

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram