Irish Dance

Irish Dance on nykymuodossaan vahvaa ja näyttävää rytmistä tanssia, jonka pohjana on säilynyt perinteisen irlantilaisen kansantanssin elementtejä, liikkumaton ylävartalo ja sen vastapainona nopeat askelkuviot, iskut ja ilmavat hypyt. Kovakenkätekniikka muistuttaa steppiä ja sitä varten tarvitaan erityisin iskupalikoin varustetut kengät. Pehmeäkenkätekniikassa ei tehdä koputuksia, vaan rytmiä seurataan varpailla tanssien. Tätä varten tarvitset nahkatossut. Irlantilaisen musiikin vauhdikkaat reelit, jigit ja hornpipet määräävät molemmissa tekniikoissa rytmin. Irish Dance sopii kaikille eikä ennakkotaitoja tarvita. Tanssi on loistava kunnon kohottaja ja kehittää lisäksi keskivartalon hallintaa ja ryhtiä. Irish Dancea luonnehtivat sähäkkä energia, rytmi ja tanssin ilo – näihin pääset kiinni jo ensimmäisistä tunneista lähtien.

Alkeet (beginners): Alkeissa aloitamme ensin pehmeillä tossuilla, joilla opettelemme perustansseja kuten reel, light jig ja slip jig. Ensimmäisten jaksojen aikana otamme mukaan tossujen rinnalle myös kovat kengät joilla tanssitaan heavy jigiä, hornpipea ja reeliä. Alkeissa tulet vuoden aikana oppimaan laajan repertuaarin irlantilaisen tanssin perussoolotansseja sekä ainakin yhden perinteisen set dancen, joita ovat mm. St. Patricks Day sekä Blackbird. Tanssimme myös perinteistä irlantilaista ryhmätanssia, céilíä, jossa helppoja askeleita käyttäen muodostetaan erilaisia kuvioita jig- ja reel-musiikkien tahdissa.

J1 (primary): Olet tanssinut vähintään puoli vuotta ja hallitset kaikki perustanssit (reel, light jig ja slip jig tossuilla sekä heavy jig kengillä). Alkeisjatkossa syvennetään jo opittua tekniikkaa, tehdään entistä vauhdikkaampia sarjoja ja opetellaan uusia liikkeitä. Opettelemme myös uusia set danceja. Myös alkeisjatkossa teemme lukuvuoden aikana muutaman céilítanssin.

J2 (intermediate): Tälle tasolle tullessasi olet tanssinut jo muutaman vuoden ja perustekniikkasi on kunnossa. Opettelemme uusia hyppyjä ja liikkeitä sekä hiomme tekniikkaa. Askelsarjat sekä tossuilla että kengillä ovat astetta nopeampia ja vaikeampia kuin alkeisjatkossa.

J3 (advanced): Vaativa taso, jossa myös tuntien opetustahti on nopeampi kuin muilla tasoilla. Olet tanssinut vähintään n. 3 vuotta ja tekniikkasi on hyvällä pohjalla. Opettelemme vaikeimpia hyppyjä ja liikkeitä ja kehitämme tekniikkaamme entisestään. Sarjat ovat selkeästi vaikeampia kuin 1-tasolla ja perehdymme myös a cappella-tanssiin.

Varusteet: Mukavat treenivaatteet joista opettajat näkee nilkkojen ja polvien asennot (esimerkiksi trikoot ja shorsit), pehmeät tossut eli pumpsit sekä kovat kengät eli Jigshoes Suosittelemme: Irish Free Aoife Pumps sekä Flex35/Flex55 Jigshoes.

Laadukkaat tanssitarvikkeet löydät Tanssitarvikeliike Footlightista Helsingistä, Espoosta sekä verkkokaupasta www.footlight.fi. Älä unohda upeaa oppilasalennustamme liikkeen kaikista tuotteista!

TANSSIKESKUS FOOTLIGHT KESKUSTA

SALIT: MANSKU 1-4
Mannerheimintie 6 A-B (4.krs.),
00100 Helsinki
Puh: 010 239 7690 / 050 551 3362
Email: studio@footlight.fi
Aukioloajat
Kaikki laskutusasiat hoidetaan Manskun oppilastoimistossa, sähköposti  laskutus@footlight.fi
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT LEPPÄVAARA

SALIT: LEPPIS 1-3
Konstaapelinkatu 4
(Kauppakeskus Galleria 2. krs.)
02650 Espoo
Puh: 050 373 1951
Aukioloajat 
Leppiksessä toimii täyden palvelun tanssitarvikeliike, joka palvelee kaikissa tarvikkeisiin liittyvissä kysymyksissä.
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT LAUTTASAARI

SALIT: LAUTTIS 1-3
Itälahdenkatu 18A, 2. kerros
00210 HELSINKI
Aukioloajat 
TUNNIT KAUPUNGINOSISSA:
ROIHUVUORI: Porolahden peruskoulu, Roihuvuorentie 2, liikuntasali
LAAJASALO: Borgströminmäen asukastila, Föglönkuja 1 (Kruunuvuorenranta)
TANSSITARVIKELIIKE 
FOOTLIGHT JA NETTIKAUPPA
Yrjönkatu 25, 00100 Helsinki
Konstaapelinkatu 4, 02650 Espoo

Yhteistyökumppanit

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram