Outi Kallinen

// Afrikkalainen tanssi //

Outi Kallinen on tanssin ja musiikin monitaituri: opettaja, esiintyjä ja koreografi, joka aloitti tanssin- ja musiikinopiskelun jo pienenä.

Outi on erikoistunut länsiafrikkalaisiin tansseihin; 1980-luvun lopulta lähtien hän on opiskellut perinteistä tanssia ja musiikkia Guineassa, Senegalissa, Burkina Fasossa ja Gambiassa eri ryhmissä. Hän on esiintynyt lukuisten tanssi-, teatteri- ja musiikkiryhmien kanssa Euroopan maiden lisäksi mm. Kiinassa, Guineassa ja Senegalissa. Outi on tehnyt useita afrikkalaiseen tanssiin ja musiikkiin pohjautuvia kokoillan tanssiteatteriesityksiä sekä ollut mukana monitaiteellisissa teatteriryhmissä. Hän on toiminut opettajana yli 30 vuotta kouluttaen harrastajia ja ammattiopiskelijoita mm. taidekorkeakouluissa. Outi on ollut suurena vaikuttajana afrikkalaisen tanssin tuomisessa Suomeen ja järjestänyt kansainvälisiä kursseja ja esityksiä 1990-luvulta asti.

Outi on innostava ja huumorintajuinen opettaja, joka saa oppilaansa nauttimaan tarttuvista länsiafrikkalaisista rytmeistä ja tanssiaskelista.