Marina Vyshnevskaya

// Baletti, Pointe, Karakteri //

Marina on valmistunut Vaganova Akatemiasta vuonna 1987. Hän on työskennellyt baletin solistina Minskin akateemisessa Bolschoj ooppera- ja baletti teatterissa, Odessan ja Novosibirskin ooppera- ja balettiteattereissa sekä Boris Eifmanin ja Leonid Jakobsonin balettiteattereissa. Hän on myös esiintynyt ulkomailla mm. Pariisissa, Amsterdamissa, Los Angelesissa ja Tokiossa solistitanssijattarena. Hänen lempiroolinsa ovat Mirta (Gizelli), Syreenihaltiatar (Prinsessa Ruusunen) ja Kitri (Don Quijote).

Marina on toiminut opettajana vuodesta 1998 Lasten Music Hall studiossa Pietarissa, Vantaan Lapsibaletissa, Voimisteluseura Elise ry:ssä Helsingissä ja Espoossa sekä vuosina 2010-2022 Vantaan Tanssiopistossa.

Hän opettaa myös kansainvälisillä kesäkursseilla.

Marina opettaa klassista balettia ja karakteritanssia. Marinan tunnilla on hyvä ja positiivinen tunnelma, ja hän haluaa siirtää oppilailleen oman ammatillisen ja taiteellisen kokemuksensa. Marinan näkemyksen mukaan klassisessa baletissa ovat tärkeitä oikeat jalkojen ja käsien asennot, mutta tärkeää on myös tunne. Marina pyrkii aina kehittämään tanssitekniikan ohella oppilaan tanssillisuutta. "Tekniikka ja tunne - siinä klassisen baletin perusta."