Anneke Lönnroth

// Baletti, Pointe, Repertoire //

Anneke Lönnroth aloitti opinnot 5 -vuotiaana Airi Säilän ja myöhemmin Marin Veltchevin oppilaana Helsingissä. Syvensi opintojaan Sofian koreografisessa balettioppilaitoksessa Bulgariassa sekä osallistui kotimaisiin ja kansainvälisiin balettikilpailuihin (Varna, Usa).  Kiinnitys Suomen Kansallisbalettiin vuodesta 1984 syksyyn 2010.

Tanssi laajan ja monipuolisen uran lukemattomissa teoksissa modernista ja nykybaletista aina klassisiin päärooleihin saakka lähes 30 vuoden ajan ja osallistui lukuisiin vierailuihin ja kierteisiin ympäri maailmaa. Nykykoreografeista mainittakoon vaikka Mats Ek, Uotinen, Naharin, Galili, Johnson (sooloteos Passage..) jne.

Klassikot esim. Bajadeeri (Gamzatti), Giselle -Sylvie Guillem, Don Quijote, Joutsenlampi… Erityisen lähellä pääroolit baleteissa Onegin ja Lokki.

Työskentely maailman huippukoreografien ja pedagogien kanssa on tuonut inspiraatiota myös opettamiseen. Esiintymisen ohella Anneke on viime vuosina aktiivisesti opettanut eri tahoilla niin ammattitanssijoita kuin tanssin opiskelijoita ja aikuisoppilaita.

“Tunneillani on tärkeää liikeratojen oikeaoppinen suorittaminen ja tekniikka, mutta myös tanssillisuus, hengittävyys, musikaalisuus ja rytmi, sekä tanssin ilo!”