Valitse sivu

Nykytanssi

Kaikki Nykytanssituntimme TÄSTÄ.

Nykytanssi on hyvin kokonaisvaltainen ja monipuolinen tanssilaji. Siinä yhdistyy saumattomasti useiden tanssilajien teknisiä elementtejä sekä musiikin tyylejä. Lajin perustana toimivat vanhemmat modernin tanssin tekniikat joiden pohjalta on kehitetty uudempia ja vapaampia (release) nykytanssin tekniikoita. Nykytanssissa korostuu liikkeen kokonaisvaltaisuus, virtaavuus ja rentous, painovoiman ja tasojen käyttö (lattiataso – hypyt) sekä dynamiikan vaihtelut. Musiikin merkitys nykytanssissa vaihtelee. Useimmiten liikesarjat tehdään ns. laskuihin eli musiikin kanssa yhteen, mutta joskus voidaan liikettä haastaa kokeellisemmalla musiikilla.

Tanssi ja liike voivat myös olla itsenäisesti taidetta, joskus siis ilman musiikkia tai sen kanssa laskuihin tehtävää liikesarjaa. Yleensä tunneilla kuitenkin on monipuolisesti erilaisia musiikkeja tukemassa tanssisarjoja, ja jatkotasoilla voidaan haastaa liikkeen ja musiikin suhdetta enemmän. Nykytanssitunnilla tehdään usein lattiatasossa lämmittelysarja, josta edetään pystytasossa tehtäviin sarjoihin sekä lopuksi yhdistellään tunnin elementtejä tanssisarjoissa. Nykytanssitunnilla voit saada kehosi ja mielesi virkistymään monipuolisen ja ennakkoluulottoman tanssimisen kautta!

Varusteet: Rennot treenivaatteet ja päkiäsuojat tai tossut, tarvittaessa polvisuojat. Suosittelemme: Capezio H07 Footundezzeja, FF01 Freeform tossuja sekä Bunheads polvisuojia.

Laadukkaat tanssitarvikkeet löydät Tanssitarvikeliike Footlightista Helsingistä, Espoosta sekä verkkokaupasta www.footlight.fi. Älä unohda upeaa oppilasalennustamme liikkeen kaikista tuotteista!

footUndeez_H07_1036 FF01 BLK_SM

BH1650_1651_Dancer