Erikoiskoulutus- ja kisaryhmät

Koulussamme toimii tällä hetkellä neljä erikoiskoulutusryhmää sekä kisaryhmä. Koulutuksen tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille korkeatasoista tanssinopetusta, joka luo heille mahdollisuuden kehittyä tanssijoina turvallisessa ympäristössä samanikäisten seurassa. Koulutusryhmämme harjoittelevat monipuolisesti tanssin eri lajeja sekä ryhmän omilla suljetuilla tunneilla että avoimilla tunneilla. Tarjoamme maan monipuolisimman tanssin pohjakoulutuksen. Tanssijan ikä ja taso otetaan aina huomioon tuntisuunnittelussa.

Järjestämme erikoiskoulutusryhmillemme täydentäviä kursseja ja leirejä lukukauden aikana. Pyrimme laajentamaan tanssijoiden osaamista myös esittävän taiteen eri osa-alueille, kuten teatteriin, musiikkiin ja sirkukseen. Koulutuksen peruselementtinä on tarjota taitoa, tietoa ja hyvinvointia nuorille tanssijoille.

Erikoiskoulutusryhmä tarjoaa tanssijoille mahdollisuuden esiintyä ympärivuotisesti koulumme eri produktioissa. Esiintymisiä järjestetään koulun oppilasnäytöksissä, pienemmissä produktioissa sekä vuosittaisessa Tanssiteatteri Pikkaraisen tanssiteoksessa. Ryhmät toimivat myös koulun edustusjoukkueena erilaisissa tanssitapahtumissa ja kilpailuissa.

Hakuaika ja koetanssi


Hakuaika 1.6.2021 saakka. Hakulomake sivun alalaidassa.

Lukuvuonna 2021-2022 jo olemassa oleviin ryhmiimme sekä mahdollisiin uusiin ryhmiin. Meille on myös mahdollista hakea baletti EK-ryhmään sekä katutanssilajien erikoiskoulutuskoulutusohjelmaan. Baletti EK-ryhmä on tarkoitettu yli 10-vuotiaille. Ryhmän opetusohjelmaan kuuluu myös muita lajeja kuin balettia. Tuntimäärät vastaavat tason 2 tuntimääriä. Katutanssiryhmäläisten osalta opetusohjelmaan kuuluvat Katutanssilajien lisäksi Steppi ja Jazz.

Koetanssitilaisuudet järjestetään lauantaina 12.6.2021 klo 10-18 välisenä aikana. Koetanssiin hakijat kutsutaan siten, että varmistamme kaikkien turvallisuuden ja otamme huomioon hallituksen ohjeistukset kokoontumisrajoitusten ja turvavälien osalta. Koetanssi koostuu ryhmäosuudesta.

Ryhmiin valittujen nimet julkaistaan perjantaina 18.6 koulumme verkkosivuilla.

Opetus alkaa 16.8.2021.

EK-ryhmä Sunlight

EK-ryhmä Sunlight

EK-ryhmä Twilight

Erikoiskoulutus (EK) -ryhmien opetus ja osallistuminen lukuvuonna 2021-22

Starlight (taso 1)

Alkaen 7-vuotiaat
Lajit: Baletti, Show, Steppi, Hip Hop
Oppilas osallistuu viidelle ryhmän tai tason mukaiselle pakolliselle tunnille. Näiden lisäksi oppilas voi halutessaan osallistua valitsemilleen 1 lisätunnille. Mikäli oppilas haluaa valita lukujärjestyksestä enemmän tunteja, peritään noista lisämaksu.

Twilight (taso 2)

Alkaen 10- vuotiaat
Lajit: Baletti, Show, Steppi, Nykytanssi
Oppilas osallistuu kuudelle ryhmän tai tason mukaiselle pakolliselle tunnille. Pakollisten tuntien lisäksi oppilas voi halutessaan osallistua valitsemilleen 1-4:lle lisätunnille viikossa. Mikäli oppilas haluaa valita lukujärjestyksestä enemmän tunteja, peritään noista lisämaksu.

Daylight (taso 2)

Alkaen 13-vuotiaat
Lajit: Baletti, Show, Steppi, Hip Hop
Oppilas osallistuu kuudelle ryhmän tai tason mukaiselle pakolliselle tunnille. Pakollisten tuntien lisäksi oppilas voi halutessaan osallistua valitsemilleen 1-4:lle lisätunnille viikossa. Mikäli oppilas haluaa valita lukujärjestyksestä enemmän tunteja, peritään noista lisämaksu.

Sunlight (taso 3)

Alkaen 13-vuotiaat
Lajit: Baletti, Show, Steppi, Nykytanssi
Oppilas osallistuu kuudelle ryhmän tai tason mukaiselle pakolliselle tunnille. Pakollisten tuntien lisäksi oppilas voi halutessaan osallistua valitsemilleen 1-5:lle lisätunnille viikossa. Mikäli oppilas haluaa valita lukujärjestyksestä enemmän tunteja, peritään noista lisämaksu.

Kisaryhmä (IDO:n ikäjako)

Kisaryhmätunteja 2 viikossa sekä 2 pakollista tekniikkatuntia. Pakollisten tuntien lisäksi oppilas voi halutessaan osallistua lisätunneille, mutta noista peritaan lisämaksu. Kisaryhmään osallistuvat voivat myös kuulua johonkin erikoiskoulutusryhmistämme, jolloin kisaryhmän tunnit ovat osa oppilaan opintosuunnitelmaa. Kisaryhmään voi hakea samalla, kun hakee erikoiskoulutusryhmään.

Opiskelu

Oppilaat sitoutuvat vuodeksi kerrallaan mukaan ryhmän toimintaan, kesken lukuvuotta ei oppilas voi irtisanoutua ryhmästä. Oppilaalla on ensimmäisen lukukauden alettua 14 pv kokeiluaika, jonka päätyttyä hän voi perua osallistumisensa ryhmään. Peruneen oppilaan tulee kuitenkin suorittaa tuntimaksuhinnaston mukainen korvaus ensimmäisen jakson osalta. Tunnit sijoittuvat kaikkiin kiinteisiin toimipisteisiimme. Tapahtumien ja kilpailujen osallistumismaksut eivät kuulu lukukausimaksuihin. Oppilaalla tulee olla lajikohtaisesti asianmukaiset varusteet tunneilla sekä oppilaan tulee hankkia edustusryhmän asut sisältäen housut, hupparin, kaksi t-paitaa ja treenilaukun. Varusteet tilataan ja varustetaan oppilaitoksen logolla koulun toimesta. Kullakin ryhmällä on oma asunsa.

Kaikkien edustusryhmiemme ohjeistus:

Ryhmiin valituilla oppilailla tulee olla jokaiseen lajiin sopiva treenivarustus. Balettiryhmille valitaan kauden alussa yhteiset luokkapuvut, joita oppilaalla tulee olla käytössään sellainen määrä, että tunneilla ne ovat käytössä. Baletti tunnilla oppilas tarvitsee myös trikoot ja tossut. Ylemmillä tasoilla käytetään myös hametta, alemmilla tuo ei ole pakollinen.
Show/ Jazz/ nykytanssitunneilla asustus on vapaa, mutta suosittelemme tossujen tai päkiäsuojien käyttöä.
Steppitunneilla asusteet eivät saa haitata liikkeen näkyvyyttä eli t-paita ja trikoohousut/verkkarit on hyvä asustus. Steppikengät tarvitaan kuitenkin jo heti ensimmäisille tunneille.
Street lajeissa samoin asusteet ovat vapaasti valittavissa. Kengiksi suosittelemme tanssilenkkareita. Ulkona käytettyjä kenkiä ei tanssitunnilla voi käyttää. Sisäpelikengät ovat usein liian kitkaiset ja saattavat jättää jälkiä tanssilattioihin. Sellaisia ei tunneilla voi käyttää.
Lisäksi kaikilla tulee olla edustushupparit ja housut. Mikäli viimevuotiset mahtuvat päälle, ne toimivat hyvin.

Kauden 2021-22 hinnasto:


EK-ryhmät
Taso 1: 1480 €/lukuvuosi
Taso 2: 1590 €/lukuvuosi
Taso 3: 1695 €/lukuvuosi
Lukuvuosimaksun voi suorittaa 1-10 erässä oppilaan toiveen mukaan

Kisaryhmät
1435 €/lukuvuosi
Lukuvuosimaksun voi suorittaa 1-10 erässä oppilaan toiveen mukaan

HAKULOMAKE


TANSSIKESKUS FOOTLIGHT KESKUSTA

SALIT: MANSKU 1-4
Mannerheimintie 6 A-B (4.krs.),
00100 Helsinki
Puh: 010 239 7690 / 050 551 3362
Email: studio@footlight.fi
Aukioloajat
Kaikki laskutusasiat hoidetaan Manskun oppilastoimistossa, sähköposti  laskutus@footlight.fi
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT LEPPÄVAARA

SALIT: LEPPIS 1-3
Konstaapelinkatu 4
(Kauppakeskus Galleria 2. krs.)
02650 Espoo
Puh: 050 373 1951
Aukioloajat 
Leppiksessä toimii täyden palvelun tanssitarvikeliike, joka palvelee kaikissa tarvikkeisiin liittyvissä kysymyksissä.
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT LAUTTASAARI

SALIT: LAUTTIS 1-3
Itälahdenkatu 18A, 2. kerros
00210 HELSINKI
Aukioloajat 
TUNNIT KOULUILLA
ROIHUVUORI: Porolahden peruskoulu, Roihuvuorentie 2, liikuntasali
HERTTONIEMI: Hertsikan ala-aste,
Ahmatie 1, liikuntasali
TANSSITARVIKELIIKE 
FOOTLIGHT JA NETTIKAUPPA
Yrjönkatu 25, 00100 Helsinki
Konstaapelinkatu 4, 02650 Espoo

Yhteistyökumppanit

fiFinnish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram