Erikoiskoulutus- ja kisaryhmät

Koulussamme toimii tällä hetkellä neljä erikoiskoulutusryhmää sekä kisaryhmä. Koulutuksen tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille korkeatasoista tanssinopetusta, joka luo heille mahdollisuuden kehittyä tanssijoina turvallisessa ympäristössä samanikäisten seurassa. Koulutusryhmämme harjoittelevat monipuolisesti tanssin eri lajeja sekä ryhmän omilla suljetuilla tunneilla että avoimilla tunneilla. Tarjoamme maan monipuolisimman tanssin pohjakoulutuksen. Tanssijan ikä ja taso otetaan aina huomioon tuntisuunnittelussa.

Järjestämme erikoiskoulutusryhmillemme täydentäviä kursseja ja leirejä lukukauden aikana. Pyrimme laajentamaan tanssijoiden osaamista myös esittävän taiteen eri osa-alueille, kuten teatteriin, musiikkiin ja sirkukseen. Koulutuksen peruselementtinä on tarjota taitoa, tietoa ja hyvinvointia nuorille tanssijoille.

Erikoiskoulutusryhmä tarjoaa tanssijoille mahdollisuuden esiintyä ympärivuotisesti koulumme eri produktioissa. Esiintymisiä järjestetään koulun oppilasnäytöksissä, pienemmissä produktioissa sekä vuosittaisessa Tanssiteatteri Pikkaraisen tanssiteoksessa. Ryhmät toimivat myös koulun edustusjoukkueena erilaisissa tanssitapahtumissa ja kilpailuissa.

Hakuaika ja koetanssi - hakuaikaa pidennetty 15.2. saakka


Haku Erikoiskoulutusryhmiimme kevätkaudesta 2022 alkaen on avoinna 7.1.-15.2.2022. Koronatilanteen vuoksi olemme siirtäneet koetanssipäivän lauantaille 26.2.2022. Koetanssi ryhmiin pidetään Leppävaaran toimipisteessämme. Toimitamme lisätietoja koetanssitilaisuudesta hakijoille hakuajan päätyttyä.

Käynnistämme kaksi uutta ryhmää kevätkaudella 2022 ikäryhmille 7-9v. ja 10-13v. Samalla täydennämme jo olemassa olevia ryhmiämme. Erikoiskoulutusohjelmamme pääainevalikoima on maan lajiin. Oppilas voi valita Klassisen Baletin, Performing Arts, Katutanssilajit tai rytmilajit pääaineekseen. 

Hakulomakkeen löydät sivun lopusta.

EK-ryhmä Sunlight

EK-ryhmä Sunlight

EK-ryhmä Twilight

Erikoiskoulutus (EK) -ryhmien opetus ja osallistuminen lukuvuonna 2021-22

Taso 1

Alkaen 7-vuotiaat
Pääaineet: Klassinen baletti, Showtanssi (Performing Arts), Steppi, Katutanssi
Oppilaalla on kolme ryhmän omaa tai tasonsa mukaista tuntia. Nämä ryhmät määritetään koulun toimesta. Oppilas voi valita halutessaan 1-3 lisätuntia koulun lukujärjestyksestä. Pakolliset tunnit sijoittuvat ma-la ja niitä voi olla koulumme kaikissa toimipisteissä. Tunnit ilmoitetaan ryhmään valituille valintatilaisuuden jälkeen kirjallisesti.

Taso 2

Alkaen 10-vuotiaat
Pääaineet: Klassinen baletti, Showtanssi (Performing Arts), Steppi, Katutanssi
Oppilas osallistuu neljälle ryhmän omalle tai tasonsa mukaiselle tunnille. Nämä opetusryhmät määritellään koulun toimesta. Pakollisten tuntien lisäksi oppilas voi valita 1-6 lisätuntia koulun lukujärjestyksestä. Pakolliset tunnit sijoittuvat ma-la ja niitä voi olla kaikissa koulumme toimipisteissä. Tunnit ilmoitetaan ryhmään valituille valintatilaisuuden jälkeen.

Taso 3

Alkaen 13-vuotiaat
Pääaineet: Klassinen baletti, Showtanssi (Performing Arts), Steppi, Katutanssi
Oppilas osallistuu viidelle ryhmän omalle tai tasonsa mukaiselle tunnille. Nämä opetusryhmät määritetään kouluntoimesta. Pakollisten tuntien lisäksi oppilas voi valita 1-6 lisätuntia koulun lukujärjestyksestä. Pakolliset tunnit sijoittuvat ma-la ja niitä voi olla kaikissa koulumme toimipisteissä.

Kisaryhmä (IDO:n ikäjako)

Kisaryhmätunteja 2 viikossa sekä 2 pakollista tekniikkatuntia. Pakollisten tuntien lisäksi oppilas voi halutessaan osallistua lisätunneille, mutta noista peritaan lisämaksu. Kisaryhmään osallistuvat voivat myös kuulua johonkin erikoiskoulutusryhmistämme, jolloin kisaryhmän tunnit ovat osa oppilaan opintosuunnitelmaa. Kisaryhmään voi hakea samalla, kun hakee erikoiskoulutusryhmään.

Opiskelu

Oppilaat sitoutuvat vuodeksi kerrallaan mukaan ryhmän toimintaan, kesken lukuvuotta ei oppilas voi irtisanoutua ryhmästä. Oppilaalla on ensimmäisen lukukauden alettua 14 pv kokeiluaika, jonka päätyttyä hän voi perua osallistumisensa ryhmään. Peruneen oppilaan tulee kuitenkin suorittaa tuntimaksuhinnaston mukainen korvaus ensimmäisen jakson osalta. Tunnit sijoittuvat kaikkiin kiinteisiin toimipisteisiimme. Tapahtumien ja kilpailujen osallistumismaksut eivät kuulu lukukausimaksuihin. Oppilaalla tulee olla lajikohtaisesti asianmukaiset varusteet tunneilla sekä oppilaan tulee hankkia edustusryhmän asut sisältäen housut, hupparin, kaksi t-paitaa ja treenilaukun. Varusteet tilataan ja varustetaan oppilaitoksen logolla koulun toimesta. Kullakin ryhmällä on oma asunsa.

Kaikkien edustusryhmiemme ohjeistus:

Ryhmiin valituilla oppilailla tulee olla jokaiseen lajiin sopiva treenivarustus. Balettiryhmille valitaan kauden alussa yhteiset luokkapuvut, joita oppilaalla tulee olla käytössään sellainen määrä, että tunneilla ne ovat käytössä. Balettitunnilla oppilas tarvitsee myös trikoot ja tossut. Ylemmillä tasoilla käytetään myös hametta, alemmilla tuo ei ole pakollinen.
Show- / Jazz- / Nykytanssitunneilla asustus on vapaa, mutta suosittelemme tossujen tai päkiäsuojien käyttöä.
Steppitunneilla asusteet eivät saa haitata liikkeen näkyvyyttä eli t-paita ja trikoohousut/verkkarit on hyvä asustus. Steppikengät tarvitaan kuitenkin jo heti ensimmäisille tunneille.
Streetlajeissa  asusteet ovat vapaasti valittavissa. Kengiksi suosittelemme tanssilenkkareita. Ulkona käytettyjä kenkiä ei tanssitunnilla voi käyttää. Sisäpelikengät ovat usein liian kitkaiset ja saattavat jättää jälkiä tanssilattioihin. Sellaisia ei tunneilla voi käyttää.
Lisäksi kaikilla tulee olla edustushupparit ja housut. Mikäli viimevuotiset mahtuvat päälle, ne toimivat hyvin.

Kauden 2021-22 hinnasto:


EK-ryhmät
Taso 1: 1480 €/lukuvuosi
Taso 2: 1590 €/lukuvuosi
Taso 3: 1695 €/lukuvuosi
Lukuvuosimaksun voi suorittaa 1-10 erässä oppilaan toiveen mukaan

Kisaryhmät
1435 €/lukuvuosi
Lukuvuosimaksun voi suorittaa 1-10 erässä oppilaan toiveen mukaan

HAKULOMAKE


TANSSIKESKUS FOOTLIGHT KESKUSTA

SALIT: MANSKU 1-4
Mannerheimintie 6 A-B (4.krs.),
00100 Helsinki
Puh: 010 239 7690 / 050 551 3362
Email: studio@footlight.fi
Aukioloajat
Kaikki laskutusasiat hoidetaan Manskun oppilastoimistossa, sähköposti  laskutus@footlight.fi
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT LEPPÄVAARA

SALIT: LEPPIS 1-3
Konstaapelinkatu 4
(Kauppakeskus Galleria 2. krs.)
02650 Espoo
Puh: 050 373 1951
Aukioloajat 
Leppiksessä toimii täyden palvelun tanssitarvikeliike, joka palvelee kaikissa tarvikkeisiin liittyvissä kysymyksissä.
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT LAUTTASAARI

SALIT: LAUTTIS 1-3
Itälahdenkatu 18A, 2. kerros
00210 HELSINKI
Aukioloajat 
TUNNIT KAUPUNGINOSISSA:
ROIHUVUORI: Porolahden peruskoulu, Roihuvuorentie 2, liikuntasali
LAAJASALO: Borgströminmäen asukastila, Föglönkuja 1 (Kruunuvuorenranta)
TANSSITARVIKELIIKE 
FOOTLIGHT JA NETTIKAUPPA
Yrjönkatu 25, 00100 Helsinki
Konstaapelinkatu 4, 02650 Espoo

Yhteistyökumppanit

fiFinnish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram