Erikoiskoulutus- ja kisaryhmät

Koulussamme toimii tällä hetkellä neljä Erikoiskoulutusryhmää sekä Kisaryhmä. Koulutuksen tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille korkeatasoista tanssinopetusta, joka luo heille mahdollisuuden kehittyä tanssijoina turvallisessa ympäristössä samanikäisten seurassa. Koulutusryhmämme harjoittelevat monipuolisesti tanssin eri lajeja sekä ryhmän omilla suljetuilla tunneilla että avoimilla tunneilla. Tarjoamme maan monipuolisimman tanssin pohjakoulutuksen. Tanssijan ikä ja taso otetaan aina huomioon tuntisuunnittelussa.
Järjestämme erikoiskoulutusryhmillemme täydentäviä kursseja ja leirejä lukukauden aikana. Pyrimme laajentamaan tanssijoiden osaamista myös esittävän taiteen eri osa-alueille, kuten teatteriin, musiikkiin ja sirkukseen. Koulutuksen peruselementtinä on tarjota taitoa, tietoa ja hyvinvointia nuorille tanssijoille.

Erikoiskoulutusryhmä tarjoaa tanssijoille mahdollisuuden esiintyä ympärivuotisesti koulumme eri produktioissa. Esiintymisiä järjestetään koulun oppilasnäytöksissä, pienemmissä produktioissa sekä vuosittaisessa Tanssiteatteri Pikkaraisen tanssiteoksessa. Ryhmät toimivat myös koulun edustusjoukkueena erilaisissa tanssitapahtumissa ja kilpailuissa.

Koetanssissa 18.5.2023 erikoiskoulutusryhmiin ja kisaryhmiin valitut hakijat:


Seuraavalle kaudelle ryhmiimme hakijoita oli runsaasti. Olitte kaikki mahtavia. Kaikkia emme ikävä kyllä voineet ryhmiin ottaa, mutta opettajamme tekevät teille opintopolkusuosituksen ensi viikon aikana ja siten voitte vahvistaa osaamistanne seuraavan kauden aikana ja hakea uudelleen seuraavan kauden jälkeen.

Osa teistä oli hakenut sellaiseen ryhmään, joka ei raatimme käsityksen mukaan ole paras vaihtoehto kehityksenne ja oppimisenne tueksi. Olemmekin tarjonneet joillekin teistä paikka sellaisessa ryhmässä, johon ette ole tässä haussa hakeneet. Lopulliset ryhmäjaot oppilaitos varmistaa, kun oppilaat ovat vahvistaneet paikkansa ja tiedämme tarkan oppilasmäärän kauden 2023-2024 ryhmissä.

Seuraavan kauden alustavat ryhmät ja pakolliset tunnit ilmoitamme teille keskiviikkoon 24.5.2023 mennessä. Noiden ryhmätuntien lisäksi voitte valita avoimesta lukujärjestyksestä kunkin ryhmän ohjelmaan kuuluvan määrän vapaaehtoisia tunteja. Nuo määrät löytyvät verkkosivuiltamme kohdasta erikoiskoulutus- ja kisaryhmät.

Samassa infopaketissa annamme ohjeet oppilaspaikan vahvistamisesta, joka tulee tehdä viimeistään 30.5.2023.

1) Taso 2: Sunlight
Sandström Ines, Peled Liv, Nousiainen Helmi, Koski Elina, Puustell Mila, Lampinen Eveliina

2) Taso 3: Daylight and Twilight and Starlight Ballet
Kiuru Ada, Casterén Amelie, Castrén Ella, Puusniekka Anni, Kuisma Salla, Lautanen Bianca, Eloranta Emma, O`Malley Kate, Hunt Isabel, Blummé Beata, Somervuori Emmi, Rasku Linnea,

3) Kisaryhmä muodostelma: Shadowlight
Shalamova Mia, Hirvonen Mona, Hunt Isabel, O´Malley Kate, Uusitalo Elina, Blomstedt Milja, Petäinen Metta, Mannisto Emma, Kanerva Lilli, Paakkanen Lia, Paakkanen Kerttu, Viinikainen Pinja, Overmyer Maria, Luukkonen Linda, Poikonen Eveliina, Seitsonen Sohvi, Norman Kerttu

4) Kisaryhmä pienryhmä A1 Moonlight ja Skylight
Ryhmä 1

Descargues Frida, Sinivirta Noomi, Paakkanen Lia, Kanerva Lilli, Järvinen Kira, Linnervuo Annika,
Suonpää Ada
Ryhmä 2
Overmyer Maria, Viinikainen Pinja, Ilmivalta Elsi, Halinen Saana, Paasonen Oona, Roiha Venla,
Muhonen Helka

Ryhmät treenaavat intensiivisesti pääainettaan sekä 2-3 sivuainetta, riippuen suuntautumisvaihtoehdosta. Tunnit sijoittuvat maanantaista lauantaihin ja niitä on kaikissa toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla. Pyrimme ottamaan huomioon ryhmäläisten asuinpaikan tuntien sijoittelussa.

Koulutusohjelmien opettajina toimivat oppilaitoksemme mahtavat opettajat.

Balettiosaston pakolliset lajit: Baletti, Karakteeri ja Nykytanssi.
Valinnaiset lajit: Steppi, Showtanssi, Irlantilainen tanssi sekä katutanssilajit.

Performing Arts-osaston pakolliset lajit: Showtanssi, Steppi, Baletti ja Commercial Dance.
Valinnaiset lajit: Katutanssilajit, Irlantilainen tanssi, Nykytanssi ja Karakteeri.

Tap Dance (steppi)-osaston pakolliset lajit: Steppi, Showtanssi, Baletti ja Commercial Dance.
Valinnaiset lajit: Broadway Style, Katutanssilajit, Irlantilainen tanssi, Nykytanssi ja Karakteeri. 

Erikoiskoulutus (EK) -ryhmien opetus ja osallistuminen lukuvuonna 2023-24

Taso 1 (Valmistava)

Alkaen 7-vuotiaat
Pääaineet: Klassinen baletti, Showtanssi (Performing Arts), Steppi, Katutanssi
Oppilaalla on kolme ryhmän omaa,  tasonsa mukaista tuntia. Nämä ryhmät määritetään koulun toimesta. Oppilas voi valita halutessaan 1-3 lisätuntia koulun avoimesta lukujärjestyksestä. Pakolliset tunnit sijoittuvat ma-la ja niitä voi olla koulumme kaikissa toimipisteissä. Tunnit ilmoitetaan ryhmään valituille valintatilaisuuden jälkeen kirjallisesti.

Taso 2

Alkaen 10-vuotiaat
Pääaineet: Klassinen baletti, Showtanssi (Performing Arts), Steppi, Katutanssi
Oppilas osallistuu neljälle ryhmän omalle tai tasonsa mukaiselle tunnille. Nämä opetusryhmät määritellään koulun toimesta. Pakollisten tuntien lisäksi oppilas voi valita 1-6 lisätuntia koulun avoimesta lukujärjestyksestä. Pakolliset tunnit sijoittuvat ma-la ja niitä voi olla kaikissa koulumme toimipisteissä. Tunnit ilmoitetaan ryhmään valituille valintatilaisuuden jälkeen.

Taso 3

Alkaen 13-vuotiaat
Pääaineet: Klassinen baletti, Showtanssi (Performing Arts), Steppi, Katutanssi
Oppilas osallistuu viidelle ryhmän omalle tai tasonsa mukaiselle tunnille. Nämä opetusryhmät määritetään koulun toimesta. Pakollisten tuntien lisäksi oppilas voi valita 1-6 lisätuntia koulun avoimesta lukujärjestyksestä. Pakolliset tunnit sijoittuvat ma-la ja niitä voi olla kaikissa koulumme toimipisteissä.

Kisaryhmät 

Tunnit:
Kisaryhmän (muodostelma tai pienryhmä) ohjelmaan kuuluu kaksi koreografiatuntia sekä yksi tekniikkatunti (60-90 min) viikossa. Näiden lisäksi oppilas voi valita oppilaitoksen avoimesta lukujärjestyksestä lisätunteja, joista peritään 250 €/60 min tunti/lukuvuosi ja 375 €/75-90 min tunti/lukuvuosi. Kisaryhmään haetaan vuosittain erikseen, eikä kisaryhmää voi yhdistää koulumme muihin erikoiskoulutusohjelmiin. Oppilas voi hakea kisaryhmässä muodostelmaan, pienryhmään tai molempiin. Mikäli oppilas tulee valituksi kahteen ohjelmaan (esim. kisaryhmä/muodostelma ja kisaryhmä/pienryhmä, tai erikoiskoulutusohjelma ja kisaryhmä/muodostelma), myönnetään hänelle 15 % alennus toisesta kisaryhmämaksusta. 

Ikäryhmät kaudella 23-24:
- Lapset: kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuoden aikana 12 v. tai ovat sitä nuorempia (2012 syntyneet ja sitä nuoremmat)
- Juniorit (ryhmäsarjat): kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuoden aikana vähintään 13 v. ja enintään 16 v. (vuosina 2008-2011 syntyneet) 
- Aikuiset 1: kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuoden aikana 17 v. tai ovat sitä vanhempia (vuonna 2007 syntyneet ja sitä vanhemmat)

Opiskelu

Oppilaat sitoutuvat vuodeksi kerrallaan mukaan ryhmän toimintaan, kesken lukuvuotta ei oppilas voi irtisanoutua ryhmästä. Oppilaalla on kauden alussa 14 pv kokeiluaika, jonka päätyttyä hän voi perua osallistumisensa ryhmään. Peruneen oppilaan tulee kuitenkin suorittaa tuntimaksuhinnaston mukainen korvaus ensimmäisen jakson osalta. Tunnit sijoittuvat kaikkiin kiinteisiin toimipisteisiimme. Tapahtumien ja kilpailujen osallistumismaksut eivät kuulu lukukausimaksuihin. Oppilaalla tulee olla lajikohtaisesti asianmukaiset varusteet tunneilla sekä oppilaan tulee hankkia edustusryhmän asut sisältäen housut, hupparin, kaksi t-paitaa ja treenilaukun. Varusteet tilataan ja varustetaan oppilaitoksen logolla koulun toimesta. Kullakin ryhmällä on oma asunsa.

Kaikkien edustusryhmiemme ohjeistus:

Ryhmiin valituilla oppilailla tulee olla jokaiseen lajiin sopiva treenivarustus. Balettiryhmille valitaan kauden alussa yhteiset luokkapuvut, joita oppilaalla tulee olla käytössään sellainen määrä, että tunneilla ne ovat käytössä. Balettitunnilla oppilas tarvitsee myös trikoot ja tossut. Ylemmillä tasoilla käytetään myös hametta, alemmilla tuo ei ole pakollinen.
Show- / Jazz- / Nykytanssitunneilla asustus on vapaa, mutta suosittelemme tossujen tai päkiäsuojien käyttöä.
Steppitunneilla asusteet eivät saa haitata liikkeen näkyvyyttä eli t-paita ja trikoohousut/verkkarit on hyvä asustus. Steppikengät tarvitaan kuitenkin jo heti ensimmäisille tunneille.
Streetlajeissa  asusteet ovat vapaasti valittavissa. Kengiksi suosittelemme tanssilenkkareita. Ulkona käytettyjä kenkiä ei tanssitunnilla voi käyttää. Sisäpelikengät ovat usein liian kitkaiset ja saattavat jättää jälkiä tanssilattioihin. Sellaisia ei tunneilla voi käyttää.
Lisäksi kaikilla tulee olla edustushupparit ja housut. Mikäli viimevuotiset mahtuvat päälle, ne toimivat hyvin.

Kauden 2023-24 hinnasto:


EK-ryhmät
Valmistava: 1640 €/lukuvuosi
Muut: 1800 €/lukuvuosi
Lukuvuosimaksun voi suorittaa 1-10 erässä oppilaan toiveen mukaan

Kisaryhmät
Muodostelma 1350 €/lukuvuosi. 
Pienryhmä 1350 €/lukuvuosi.
Lukuvuosimaksun voi suorittaa 1-10 erässä oppilaan toiveen mukaan

HAKULOMAKE Erikoiskoulutus- ja kisaryhmät


Rehtorin terveiset hakijoille:

Tanssikeskus Footlightin kisaryhmien toiminta perustuu vahvaan tanssilliseen osaamiseen ja oppilaiden taitojen kehittymiseen. Koko oppilaitoksemme ja kaikki opettajamme ovat tukemassa niin erikoiskoulutusryhmiemme kuin kisaryhmiemme kehitystä ja menestymistä. Ero näiden kahden toimijuudessa on se, että kisaryhmät osallistuvat useampaan kilpailuun ja esiintymistilaisuuksia sitä kautta tulee enemmän. Erityiskoulutusohjelmamme painottavat laajaa teknistä osaamista ja oppilaan monialaista kehitystä. Tulevalla kaudella oppilaitoksessamme toimivat vain Performing Arts -lajien kisaryhmät (toistaiseksi). Suunnitelmia katutanssilajien kisaryhmien muodostamiselle on tehty, mutta nyt panostamme PA-lajeihin. Oppilaitoksemme on alusta asti kehittänyt kansainvälisiä verkostojamme ja viime kauden päätimmekin EK-ryhmämme matkaan New Yorkiin. Ensi kaudella on kisaryhmäläisten vuoro kokeilla siipiään kansainvälisillä areenoilla ja siten päätähtäimemme kisaryhmien osalta on helmikuussa järjestettävä Danza di Fiera tapahtuma Firenzessä Italiassa. Tapahtuma on mahtava tanssifestivaali, johon olemme osallistuneet aiemmin pienemmällä osallistujamäärällä, mutta tälle vuodelle on siis tavoitteena viedä kaikki kisaryhmämme mukaan tapahtumaan. 

Toteutuakseen tuo vaatii töitä ja se tarkoittaa muutosta harjoitustuntien määrään kisakoreografioiden osalta. Kaudelle 2023-2024 koreografiatunteja kisaryhmien osalta lisätään kahteen viikkokertaan. Tämän lisäksi on kisaryhmäläisten osallistuttava yhdelle oppilaitoksen määrittämälle tekniikkatunnille. Kisaryhmien koreografiosita vastaavat kaudella Synne-Kristin Ytredal (muodostelma) ja Reine Antonio (pienryhmät).

Kisaryhmiemme ja Erikoiskoulutusryhmiemme kehityksen tärkeys oppilaitoksellemme näkyy myös koulutusohjelmien ja kisaryhmien hinnoittelussa. Toisin kuin useissa muissa oppilaitoksissa, nämä ryhmät ovat meillä edustusryhmiä ja oppilasmaksut on pyritty pitämään mahdollisimman edullisina. Näin tälläkin kaudella pyrimme toimimaan, vaikka kaikki toimintaan kohdistuvat kustannukset ovat kohonneet melkoisesti. Pandemiakaan ei ole meidän osaltamme vielä täysin takana vaan se näkyy alalta kadonneina oppilaina ja sen kautta koulujen välisen kilpailun kiristymisenä. Kisaryhmäläisillä on myös mahdollisuus hakea vapaaoppilaspaikkoja/puolivapaaoppilaspaikkoja tarvittaessa. Tanssikeskus Footlight pyrkii pysymään sellaisena kouluna, jona se lähes 40 vuotta sitten perustettiin: helposti lähestyttävä, tasavertaisuutta kunnioittava, toisiamme arvostava ja tanssijan kehitykseen panostava oppilaitos. Näillä eväillä ajattelimme selvitä seuraavatkin 40 vuotta.

Seuraavalla kaudella meille kaikille hyvin läheinen opettaja Teija Nenonen, joka on vastannut kisaryhmämme muodostelman koreografioista kahden viime kauden ajan, on päättänyt siirtyä toiselle alalle ja keskittyä puutarha-alan opintoihinsa, jotka Teija aloitti jo aiemmin. Vaikka surullisin mielin vilkutamme Teijalle heipat, olemme iloisia hänen mahtavista tulevaisuuden suunnitelmistaan. Taiteellista silmää ja toteutusta tuokin ala vaatii ja kuka tietää, vaikka Teija vielä palaisi tanssinkin pariin. Elämässä ei koskaan tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. Teijalle toivotamme koko sydämestämme onnea ja kiitämme kaikista näistä vuosista. Teija on koulumme omia kasvatteja ja siten aina tervetullut takaisin. Kertaalleenhan tuota lähtöä Teija jo kokeili, kun piti välivuoden ja palasi sitten reissuiltaan kotiin. Kotiinhan voi aina tulla, senhän me kaikki tiedämme.

Kisaryhmien ja Erikoiskoulutusryhmien koetanssi järjestetään 18.5.2023. Hakemukset kannattaa lähettää ajoissa ja toimistomme ilmoittaa tarkemman koetanssiajankohdan hakijoille.

Tervetuloa mukaan porukkaan

Terveisin
Taina Schorin-Keltto
Rehtori
Tanssikeskus Footlight

TANSSIKESKUS FOOTLIGHT KESKUSTA

SALIT: MANSKU 1-4
Mannerheimintie 6 A-B (4.krs.),
00100 Helsinki
Puh: 010 239 7690 / 050 551 3362
Email: studio@footlight.fi
Aukioloajat
Kaikki laskutusasiat hoidetaan Manskun oppilastoimistossa, sähköposti  laskutus@footlight.fi
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT LEPPÄVAARA

SALIT: LEPPIS 1-3
Konstaapelinkatu 4
(Kauppakeskus Galleria 2. krs.)
02650 Espoo
Puh: 050 373 1951
Aukioloajat 
Leppiksessä toimii täyden palvelun tanssitarvikeliike, joka palvelee kaikissa tarvikkeisiin liittyvissä kysymyksissä.
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT LAUTTASAARI

SALIT: LAUTTIS 1-3
Itälahdenkatu 18A, 2. kerros
00210 HELSINKI
Aukioloajat 
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT ROIHUVUORI 

Porolahden peruskoulu, Roihuvuorentie 2, liikuntasali


TANSSIKESKUS FOOTLIGHT 
LAAJASALO

Borgströminmäen asukastila, Föglönkuja 1 (Kruunuvuorenranta) 

Laajasalon peruskoulun liikuntasali, Holmanmoisionpolku 1
TANSSITARVIKELIIKE 
FOOTLIGHT JA NETTIKAUPPA
Yrjönkatu 25, 00100 Helsinki
Konstaapelinkatu 4, 02650 Espoo

Yhteistyökumppanit

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram