Jazz

Jazz on tanssilajina monipuolinen, rytmikäs ja energinen. Musiikki ja liike ovat kuin vuoropuhelussa ja tukevat toisiaan. Jazztanssissa korostuu liikkeen rytmitys, eri kehonosien koordinaatio ja isolaatio, sekä jazztekniikalle ominaisten liikkeiden ja askeleiden sulava yhdistely ja varioiminen tanssisarjoissa. Tunneilla musiikki on laajasti jazzin saralta, etnisemmästä ja perinteisemmästä laidasta tämän päivän ilmiöihin. Jazztanssi on pirteä ja haasteellinen laji, jossa voi nousta hiki pintaan ja hymy huulille! Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut, tanssipuku/toppi (mielellään ei kovin löysiä vaatteita jotta kehon linjat näkyvät paremmin), sukat, jazztossut tai avojaloin.

Alkeet (alk): Ei vaadita aiempaa tanssikokemusta. Tunnilla tutustutaan jazztanssin liikekieleen ja opetellaan perustekniikkaa. Opitaan lämmittelemään, tuntemaan anatomisia peruskäsitteitä sekä jazzin keskeisiä liikkeitä (kuten parallel, lonkan aukikierto, pas de bourrée, kick ball change, chassé, piruetti sekä liikkuvia sarjoja ja hyppyjä). Alkeistunnilla on hyvä käydä noin 1-2 vuotta. Mikäli taso ei tunnu sopivalta, keskustele opettajasi kanssa mahdollisesta tasomuutoksesta.

J1: Tunnille vaaditaan vähintään noin 1-2 vuoden aikaisempi kokemus kyseisestä lajista. Alkeistasolla mainitut keskeiset jazzin liikkeet ja anatomiset käsitteet kuten parallel ja lonkan aukikierto ovat jo tuttuja. J1- tunti on nopeatempoisempi, liikesarjat pidempiä sekä monimuotoisempia kuin alkeistunnilla. Liikkeitä tehdään useammin lonkat aukikierrettyinä kuin alkeistasolla. Tunti sopii hyvin myös intensiivisemmin jazzia aiemmin tanssineille, joilla on ollut pidempi tauko harrastuksessaan. J1-tasolla on hyvä käydä noin 2 vuotta. Mikäli taso ei tunnu sopivalta, keskustele opettajasi kanssa mahdollisesta tasomuutoksesta.

Edistyneet (1-2): Tunnille vaaditaan vähintään noin 2-3 vuoden intensiivinen tanssin harrastaneisuus kyseisestä lajista. Tunti sopii myös ammattiin opiskeleville tai muuten paljon tanssiville ja vahvan jazztekniikan omaaville. Tunnilla edetään nopeaan tempoon ja harjoitteissa vaaditaan hyvää kehonhallintaa ja -tuntemusta. Edistyneiden tunnit ovat aina 90min mittaisia jonka ansiosta tuntien rakenne on erittäin monipuolinen.

Equipment: Suhteellisen ihonmyötäiset treenivaatteet ja jazztossut tai päkiäsuojat. Suosittelemme: Capezion 458 Suede Sole Jazzshoes sekä H07 Footundeez.

You can find high-quality dance accessories at Tanssitarvikeliike Footlight in Helsinki, Espoo and in the online store www.footlight.fi. Don't forget our wonderful student discount on all products in the store!

DANCE CENTER FOOTLIGHT DOWNTOWN

CLASSES: MANSKU 1-4
Mannerheimintie 6 A-B (4th floor),
00100 Helsinki
Tel: 010 239 7690 / 050 551 3362
Email: studio@footlight.fi
Opening hours
All invoicing matters are handled at Mansku Student Office, e-mail laskutus@footlight.fi
DANCE CENTER FOOTLIGHT LEPPÄVAARA

CLASSES: LEPPIS 1-3
Konstaapelinkatu 4
(Shopping mall Galleria 2nd floor)
02650 Espoo
Tel: 050 373 1951
Opening hours 
Leppis has a full-service dance equipment store that serves all questions related to dance equipment.
DANCE CENTER FOOTLIGHT LAUTTASAARI

CLASSES: LAUTTIS 1-3
Itälahdenkatu 18A, 2nd floor
00210 HELSINKI
Opening hours 
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT ROIHUVUORI 

Porolahti Elementary School, Roihuvuorentie 2


TANSSIKESKUS FOOTLIGHT 
LAAJASALO

Borgströminmäki resident space 

Laajasalo elementary school, Holmanmoisionpolku 1
DANCEWEAR SHOP 
FOOTLIGHT AND WEBSHOP
Yrjönkatu 25, 00100 Helsinki
Konstaapelinkatu 4, 02650 Espoo

Partners

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram