Irish Dance

Irish Dance on nykymuodossaan vahvaa ja näyttävää rytmistä tanssia, jonka pohjana on säilynyt perinteisen irlantilaisen kansantanssin elementtejä, liikkumaton ylävartalo ja sen vastapainona nopeat askelkuviot, iskut ja ilmavat hypyt. Kovakenkätekniikka muistuttaa steppiä ja sitä varten tarvitaan erityisin iskupalikoin varustetut kengät. Pehmeäkenkätekniikassa ei tehdä koputuksia, vaan rytmiä seurataan varpailla tanssien. Tätä varten tarvitset nahkatossut. Irlantilaisen musiikin vauhdikkaat reelit, jigit ja hornpipet määräävät molemmissa tekniikoissa rytmin. Irish Dance sopii kaikille eikä ennakkotaitoja tarvita. Tanssi on loistava kunnon kohottaja ja kehittää lisäksi keskivartalon hallintaa ja ryhtiä. Irish Dancea luonnehtivat sähäkkä energia, rytmi ja tanssin ilo – näihin pääset kiinni jo ensimmäisistä tunneista lähtien.

Alkeet (beginners): Alkeissa aloitamme ensin pehmeillä tossuilla, joilla opettelemme perustansseja kuten reel, light jig ja slip jig. Ensimmäisten jaksojen aikana otamme mukaan tossujen rinnalle myös kovat kengät joilla tanssitaan heavy jigiä, hornpipea ja reeliä. Alkeissa tulet vuoden aikana oppimaan laajan repertuaarin irlantilaisen tanssin perussoolotansseja sekä ainakin yhden perinteisen set dancen, joita ovat mm. St. Patricks Day sekä Blackbird. Tanssimme myös perinteistä irlantilaista ryhmätanssia, céilíä, jossa helppoja askeleita käyttäen muodostetaan erilaisia kuvioita jig- ja reel-musiikkien tahdissa.

PT (primary): Olet tanssinut vähintään puoli vuotta ja hallitset kaikki perustanssit (reel, light jig ja slip jig tossuilla sekä heavy jig kengillä). Alkeisjatkossa syvennetään jo opittua tekniikkaa, tehdään entistä vauhdikkaampia sarjoja ja opetellaan uusia liikkeitä. Opettelemme myös uusia set danceja. Myös alkeisjatkossa teemme lukuvuoden aikana muutaman céilítanssin.

J1 (intermediate): Tälle tasolle tullessasi olet tanssinut jo muutaman vuoden ja perustekniikkasi on kunnossa. Opettelemme uusia hyppyjä ja liikkeitä sekä hiomme tekniikkaa. Askelsarjat sekä tossuilla että kengillä ovat astetta nopeampia ja vaikeampia kuin alkeisjatkossa.

J2 (advanced): Vaativa taso, jossa myös tuntien opetustahti on nopeampi kuin muilla tasoilla. Olet tanssinut vähintään n. 3 vuotta ja tekniikkasi on hyvällä pohjalla. Opettelemme vaikeimpia hyppyjä ja liikkeitä ja kehitämme tekniikkaamme entisestään. Sarjat ovat selkeästi vaikeampia kuin 1-tasolla ja perehdymme myös a cappella-tanssiin.

Equipment: Mukavat treenivaatteet joista opettajat näkee nilkkojen ja polvien asennot (esimerkiksi trikoot ja shorsit), pehmeät tossut eli pumpsit sekä kovat kengät eli Jigshoes Suosittelemme: Irish Free Aoife Pumps sekä Flex35/Flex55 Jigshoes.

You can find high-quality dance accessories at Tanssitarvikeliike Footlight in Helsinki, Espoo and in the online store www.footlight.fi. Don't forget our wonderful student discount on all products in the store!

DANCE CENTER FOOTLIGHT DOWNTOWN

CLASSES: MANSKU 1-4
Mannerheimintie 6 A-B (4th floor),
00100 Helsinki
Tel: 010 239 7690 / 050 551 3362
Email: studio@footlight.fi
Opening hours
All invoicing matters are handled at Mansku Student Office, e-mail laskutus@footlight.fi
DANCE CENTER FOOTLIGHT LEPPÄVAARA

CLASSES: LEPPIS 1-3
Konstaapelinkatu 4
(Shopping mall Galleria 2nd floor)
02650 Espoo
Tel: 050 373 1951
Opening hours 
Leppis has a full-service dance equipment store that serves all questions related to dance equipment.
DANCE CENTER FOOTLIGHT LAUTTASAARI

CLASSES: LAUTTIS 1-3
Itälahdenkatu 18A, 2nd floor
00210 HELSINKI
Opening hours 
TANSSIKESKUS FOOTLIGHT ROIHUVUORI 

Porolahti Elementary School, Roihuvuorentie 2


TANSSIKESKUS FOOTLIGHT 
LAAJASALO

Borgströminmäki resident space 

Laajasalo elementary school, Holmanmoisionpolku 1
DANCEWEAR SHOP 
FOOTLIGHT AND WEBSHOP
Yrjönkatu 25, 00100 Helsinki
Konstaapelinkatu 4, 02650 Espoo

Partners

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram